fbpx
Україна

Присвячується світлій пам’яті Героя з Прикарпаття Андрія Бойка

Молодший сержант Андрій Бойко , Позивний Аташе, загинув 6 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу міста Гуляйполе Запорізької області. Захиснику було 26 років.

Андрій народився і жив у місті Івано-Франківськ. Навчався у школі №7 та фізико-технічному ліцеї. Вищу освіту здобув у Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. Далі навчався в аспірантурі Університету Короля Данила. З 2017 року працював оператором в ТРК «Вежа». У 2018-му спільно з командою однодумців заснував компанію «Lampa group», яку згодом було перейменовано в «YANG.agency». Під його керівництвом створювали відео-контент, зокрема соціальні та рекламні ролики, телепрограми, а також здійснювали SMM-супровід підприємств і брендів. Навчався у «Школі лідерів». У 2018-му приєднався до «Народного Руху України». Очолив «Молодий рух» в Івано-Франківську. Належав до молодіжної групи «Голоси Слова» при УГКЦ. Захоплювався історією.

Читайте також:  У Німеччині зарізали двох українців, підозрюваний – громадянин росії

Під час повномасштабної війни Андрій служив у 102-й окремій бригаді територіальної оборони імені полковника Дмитра Вітовського. Був командиром відділення. Воював у Запорізькій області. Отримав контузію, після реабілітації одразу повернувся на передову.

«Андрій цікавився історією та політикою. Він багато знав, його розповіді були цікавими та пізнавальними. Він завжди прагнув принести користь світові та зробити його кращим. Був дуже свідомою людиною, докладав багато зусиль, щоб впливати на своє оточення. Андрій постійно брав участь у різних волонтерських проєктах й активно підтримував благодійні ініціативи. Я відчуваю глибоку повагу до його духу та наполегливості в досягненні своїх мрій і цілей. Він завжди був прикладом для нас усіх і натхненням до дій для перетворення України в найкраще місце для життя», – розповів однокурсиник Богдан Губернат.

Читайте також:  Вбиті росіянином у Німеччині українці були військовослужбовцями ЗСУ, які проходили реабілітацію після поранень

Поховали захисника на Алеї слави міського кладовища у селі Чукалівка на Івано-Франківщині.

В Андрія залишилися батьки, сестра, племінники, друзі.

Вічна пам’ять та Шана Герою !

Читайте також: