fbpx
Україна

Два роки тому на війні Герой України Віктор Оцерклевич

Шостого квітня 2022 року під час виконання бойового завдання в Луганській області обірвалось життя уродженця міста Болград – Віктора Оцерклевича. Він посмертно нагороджений орденом “Золота зірка” та званням Герой України. Сьогодні – друга річниця загибелі військового.

Болград памʼятає свого Героя. Інтернет-видання “Махала” пропонує разом з читачами згадати яким був капітан Оцерклевич.

  • Віктор народився та виріс в Болграді, закінчив  Болградську школу №3. Після закінчення школи Віктор чітко знав, що стане військовим і не зрадив своєї мрії.
  • Після закінчення школи хлопець вирішив піти на строкову службу. За півтора року від рядового дослужився до старшини, що буває досить рідко. На цьому наголосило керівництво прикордонних військ, коли приймало документи Віктора Оцерклевича для його зарахування на службу. Адже після армії він служив в прикордонному загоні поблизу Болграда.
  • У свої 22 роки Віктор познайомився зі своєю дружиною Ольгою.  На той момент служба у прикордонниках добігала кінця, і Оцерклевич пішов із війська. З молодою дружиною Віктор переїхав до її рідного міста – Кривого Рогу. 
  • В індустріальному місті Віктор влаштувався на шахту «Батьківщина» Криворізького залізорудного комбінату. Й працював там допоки не почалася війна.
  • У 2015 році Віктора мобілізували. Рік він провів у гарячих точках на Донеччині у складі 93-ї бригади. 
  • Після демобілізації Віктор остаточно вирішив повернутися в армію. Звільнився з комбінату і у 2016-му він опинився у 54-й окремій механізованій бригаді, яка на той час утримувала Світлодарську дугу, яка була найгарячішою точкою на фронті на той момент.
  • Позивний «Крєпиш» Віктор отримав за свою кремезну статуру та залізний характер.
  • Всі роки Віктор разом з підрозділом знаходився на фронті.
  • Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну заступник командира батальйону 17-ї танкової бригади капітан Віктор Оцерклевич захищав Луганську область, де 6 квітня 2022 року поблизу селища Новотошківське зустрів свій останній бій.
Читайте також:  СБУ повідомила про підозру у державній зраді «політексперту» з телеканалів Медведчука

12 квітня 2022 року Президент України Володимир Зеленський надав Віктору Оцерклевичу звання «Герой України» (посмертно).

Читайте також: