fbpx
Новини світу Політика

Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії “Фідес”

Національна президія угорської правлячої партії “Фідес” за погодженням з ХДНП прийняла рішення щодо пропозиції списку кандидатів від правлячих партій Угорщини на виборах до Європейського парламенту 2024 року, який може бути прийнятий виборчим комітетом “Фідес” 15 квітня.

Як стало відомо з власних джерел, у списку опинилася викладачка Закарпатського угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ у Берегові – Вікторія Ференц, доцент, доктор філософії з галузі знань філологічні науки.

Треба сказати, що зараз в Європарламенті перебуває теж представниця “Фідес” Андреа Бочкор, яка є уродженкою Берегова та має прямі контакти із закарпатським угорським інститутом імені Ференца Ракоці ІІ, керівником якого є прихильниця політики Орбана Ілдико Орос.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Андреа Боскор і Андор Делі, які були членами групи “Фідес” у минулому циклі, балотуються на переобрання, «щоб продовжувати працювати в інтересах угорців за кордоном», додав він. На прохання прем’єр-міністра Віктора Орбана депутат Європарламенту Балаж Хідвегі продовжить працювати як член парламенту Угорщини, а депутат Європарламенту Лівія Ярока продовжить свою кар’єру в академічній сфері, сказав Дойч. За його словами, депутати Європарламенту Ласло Трочані та Едіна Тот також не балотуватимуться на переобрання. Дойч сказав, що «ця команда здатна брати активну участь у сподіваному й очікуваному повороті правого крила в ЄП». «Європейські праві та суверенні сили мають одноразовий шанс створити, можливо, найбільшу парламентську групу в ЄП у червні. Ми будемо частиною цієї широкомасштабної правої суверенної співпраці», – сказав євродепутат від “Фідес” Тамаш Дойч.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною


Читайте також: