fbpx
Суспільство

24 лютого 2024 року молодшому сержанту Коваленку Антону присвоєно звання Герой України (посмертно)

Молодший сержант Коваленко Антон Антон народився 27 квітня 1997 року в Чигирині. Тут у 2003 році пішов до школи. Після закінчення дев’яти класів Чигиринської загальноосвітньої школи №2 вступив до ВСП “Чигиринський економіко-правовий коледж Уманського національного університету садівництва”, який закінчив у 2015 році.

У грудні цього ж року склав присягу та пішов воювати в АТО. У 2021 році був демобілізований. Деякий час працював у місті Черкаси в сфері інтернет-зв’язку.

Читайте також:  Сьогодні в Ужгородському греко-католицькому Катедральному соборі відправили Вечірню з виносом Плащаниці (ФОТО, ВІДЕО)

Після повномасштабного вторгнення, в березні 2022, був призваний за загальною мобілізацією до лав Збройних Сил України. Проходив службу на посаді командира мотопіхотного взводу мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону. Загинув воїн 13 червня 2023 року час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Роздолівка Бахмутського району Донецької області.

Читайте також:  Розшук. В місті Кагарлик пропав хлопчик

У Антона залишилися батьки, молодші брат та сестра, дружина та маленька донечка.

Указом Президента України від 24 лютого 2024 року молодшому сержанту Коваленку Антону Ростиславовичу присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Вічна Пам’ять та Шана Герою!

Читайте також: