fbpx
За кордоном

У Чехії домовилися про систему депозитів на імпорт із України

Представники політичних партій Чеської Республіки, включаючи опозиційні, спільно з Аграрною палатою країни домовилися про можливість запровадження мит у вигляді депозитів, які повертаються на сільськогосподарську продукцію, що імпортується з України до ЄС.

Депозити будуть повернені імпортерам, якщо зерно буде відправлене з ЄС на ринки третіх країн. На думку фахівців Аграрної палати Чехії, це могло б вирішити проблему, коли імпорт сільськогосподарської продукції з України знижує конкурентоспроможність чеських фермерів.

Читайте також:  А ви знаєте, що у Словаччині громади категорично відмовились від реалізації проектів з вітроенергетики при плануванні своїх територій?

ЄС проведе переговори щодо нової форми угоди про вивезення українського зерна на європейський ринок до середини поточного року.

Як повідомили з чеської Аграрної палати, необхідно вирішити проблему, яка виникає у зв’язку з тим, що українське зерно потрапляє на ринок ЄС, а не до інших країн. Через те, що українські виробники агропродукції не зобов’язані виконувати європейські екологічні стандарти, місцеві фермери опиняються порівняно з ними у невигідному становищі, наголосили у палаті, інформує ЗМІ.

Читайте також: