fbpx
Вторгнення Росії в Україну Суспільство

З російського полону повернули 100 українців: більшість – захисники Маріуполя (ВІДЕО)

В результаті чергового обміну Україна повернула з російського полону 100 своїх громадян.

“Ще 100 українців удома, в Україні. Нацгвардія, прикордонники, ЗСУ. Більшість – захисники Маріуполя. Усі – наші, усі – знову на рідній землі. Працюємо щодо кожного й кожної та не зупинимося, поки всіх не повернемо! Наша команда, яка займається обмінами, – дякую за потрібний країні результат!” – повідомив Президент України Володимир Зеленський.

У Координаційному штабі зазначають, що це – 51-й за ліком обмін з початку повномасштабного вторгнення Росї в Україну..

Серед врятованих військовослужбовців цього разу 49 воїнів Національної гвардії України, 25 прикордонників, 26 військовослужбовців ЗСУ, зокрема 11 тероборонців.

Читайте також:  Лист Симона Петлюри до дочки Лесі 4 квітня 1925 року

Усі визволені – рядового та сержантського складу. 84 врятованих воїнів захищали Маріуполь (в т.ч. 82 – оборонці “Азовсталі”), решта виконували бойові завдання на Донецькому та Луганському напрямках.

Щонайменше 28 визволених мають поранення або серйозні хвороби. Найстаршому виповнилося 62 роки, а наймолодшому – 20.

“Вдалося врятувати, зокрема, медика, який у надскладних умовах рятував поранених на “Азовсталі”, рідних братів Миколу та Романа. З моменту повномасштабного вторгнення з російського полону вдалося визволити вже 3135 Захисників та Захисниць. Висловлюємо вдячність Об’єднаним Арабським Еміратам за надану допомогу та сприяння в організації цього обміну” – сказав Президент України.

Читайте також:  26 квітня - День пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи

Володимир Зеленський опублікував реакцію на обмін військовополоненими. Він подякував усім, хто залучений до обмінів.

Пряма мова Зеленського: “Я дякую всій нашій команді, яка займається обмінами. Кирилу Буданову та всім у ГУР, хто веде обміни. Андрію Єрмаку та команді Офісу. Дмитру Усову та всьому Координаційному штабу з питань військовополонених. Усім, хто залучений, усім, хто допомагає. Дмитро Лубінець та команда омбудсмена. Ігор Клименко та команда МВС. Василь Малюк та команда СБУ”.

Читайте також: