fbpx
Політика

“Обламають зуби”: Кулеба прокоментував заяву угорського лідера щодо анексії Закарпаття

“Не всім хочеться, щоб між нашими країнами були добрі стосунки.

Лідер угорської ультраправої партії “Mi Hazank” Ласло Тороцкаї погрожував територіальній цілісності України. Проте об нашу країну він “обламає зуби” – заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За його словами, уряд Угорщини підтримує нашу державу та її територіальну цілісність. Проте не всім хочеться, щоб між нашими країнами були добрі стосунки, через що є погрози щодо Закарпаття.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

“Але якщо Путін обламав свої зуби об Україну, то окремі угорські політики, які висловлюють подібні заяви, обламають тим більше”, – наголосив глава українського МЗС.

Нагадаємо, вчора, 28 січня, лідер угорської ультраправої партії Mi Hazank Ласло Тороцкаї виступив зі скандальною заявою щодо України.

Він погрожував, що якщо Україна програє війну з Росією та її державність припиниться, то його партія претендуватиме на Закарпаття.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

При цьому скандальними заявами про Закарпаття вирізнялися не лише ультраправі угорські політики, а й прем’єр Віктор Орбан. Зокрема, він називав регіон “давньою угорською землею”.

Читайте також: