fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

СБУ та ДБР затримали прикордонника, який за гроші обіцяв «посади» в Службі безпеки

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Головне управління внутрішньої безпеки СБУ спільно з ДБР викрили на Буковині шахрая, який видавав себе за підполковника Служби безпеки.

Ділок пропонував довірливим українцям фейкове працевлаштування в одне із обласних управлінь СБУ. При цьому вимагав за це грошову винагороду у 10 тис. доларів США.

Читайте також:  На кордоні з Румунією двоє ухилянтів напали на прикордонника: правоохоронець застрелив зловмисника (ФОТО)

Правоохоронці затримали фігуранта «на гарячому» під час отримання ним усієї суми від «кандидата».

Встановлено, що «підполковник СБУ» насправді виявився рядовим-прикордонником, який проходить службу за контрактом і не має жодного відношення до Служби безпеки.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Читайте також:  Трагедія в дитячому таборі в Карпатах: від удару блискавки загинув 22-річний волонтер

Крім того вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій фігуранта за ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Розслідування проводили за процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Читайте також: