На Закарпаття приїде прем’єр Словаччини Роберт Фіцо

На 24 січня очікується візит Премʼєр-міністра Словаччини Роберта Фіцо до Закарпатської області для зустрічі з українським колегою Денисом Шмигалем.

Поїздка відбуватиметься на фоні чергового скандалу за участі одного з лідерів урядової коаліції, заступника голови парламенту Андрея Данко (лідер націоналістичної партії «SNS»), який, керуючи автівкою, зніс світлофор у Братиславі і під покровом ночі підозріло зник з місця пригоди.

Поліція знайшла Данка по залишеному номерному знаку та слідам від моторної оливи, які вели до гаража високопосадовця.

олишній прем’єр Словаччини Ігор Матович заявив, що Андрей Данко вчинив ДТП в нетверезому вигляді, тому не дочекався приїзду поліції. Матович і раніше повідомляв, що Данко перебуває у парламенті у пʼяному вигляді.

Опозиційні політики закликали Андрея Данка негайно піти у відставку.

Посада Роберта Фіцо критично залежна від наявності в коаліції партії «SNS», яка має 10 мандатів і дала можливість сформувати нестійку більшість в 79 голосів у парламенті Словацької Республіки ( загальний склад 150 обранців)

Тому діючий прем’єр заявив, що це звичайна пригода, яку перетворюють на політичний скандал.

Нещодавно Андрей Данко «підставив» ще одного партнера по коаліції – голову парламенту Словаччини Петера Пеллегріні, натякнувши на його нетрадиційну орієнтацію.

Related Post

Вчора в етері національного телебачення Анрей Данко заявив, що не дивлячись ні на що, збирається висунути свою кандидатуру на президентських виборах, перший тур яких відбудеться 23 березня 2024 року.

Хочеться нагадати читачам, що 9 травня 2019 року Андрей Данко ( на той час голова парламенту СР) відвідав військовий парад у Москві, де був єдиним європейським політиком, присутнім на цьому заході.

Що б не відбувалося у політичному просторі Словаччини і хто б не очолював цю країну, нам потрібно вибудовувати сусідські відносини.

Роберт Фіцо є прагматиком і якщо в нього буде зацікавленість у спільних економічних проєктах, то він діятиме в інтересах обох держав.

В Україну він приїде після зустрічі з Віктором Орбаном.

Тому зустріч зі Шмигалем носитиме надзвичайно важливий характер для всього Дунайського басейну.

Павло Федака

Leave a Comment