fbpx
Політика

На Закарпаття приїде прем’єр Словаччини Роберт Фіцо

На 24 січня очікується візит Премʼєр-міністра Словаччини Роберта Фіцо до Закарпатської області для зустрічі з українським колегою Денисом Шмигалем.

Поїздка відбуватиметься на фоні чергового скандалу за участі одного з лідерів урядової коаліції, заступника голови парламенту Андрея Данко (лідер націоналістичної партії «SNS»), який, керуючи автівкою, зніс світлофор у Братиславі і під покровом ночі підозріло зник з місця пригоди.

Поліція знайшла Данка по залишеному номерному знаку та слідам від моторної оливи, які вели до гаража високопосадовця.

олишній прем’єр Словаччини Ігор Матович заявив, що Андрей Данко вчинив ДТП в нетверезому вигляді, тому не дочекався приїзду поліції. Матович і раніше повідомляв, що Данко перебуває у парламенті у пʼяному вигляді.

Читайте також:  Путініста Фіцо підстрелили в голову (ВІДЕО)

Опозиційні політики закликали Андрея Данка негайно піти у відставку.

Посада Роберта Фіцо критично залежна від наявності в коаліції партії «SNS», яка має 10 мандатів і дала можливість сформувати нестійку більшість в 79 голосів у парламенті Словацької Республіки ( загальний склад 150 обранців)

Тому діючий прем’єр заявив, що це звичайна пригода, яку перетворюють на політичний скандал.

Нещодавно Андрей Данко «підставив» ще одного партнера по коаліції – голову парламенту Словаччини Петера Пеллегріні, натякнувши на його нетрадиційну орієнтацію.

Вчора в етері національного телебачення Анрей Данко заявив, що не дивлячись ні на що, збирається висунути свою кандидатуру на президентських виборах, перший тур яких відбудеться 23 березня 2024 року.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Хочеться нагадати читачам, що 9 травня 2019 року Андрей Данко ( на той час голова парламенту СР) відвідав військовий парад у Москві, де був єдиним європейським політиком, присутнім на цьому заході.

Що б не відбувалося у політичному просторі Словаччини і хто б не очолював цю країну, нам потрібно вибудовувати сусідські відносини.

Роберт Фіцо є прагматиком і якщо в нього буде зацікавленість у спільних економічних проєктах, то він діятиме в інтересах обох держав.

В Україну він приїде після зустрічі з Віктором Орбаном.

Тому зустріч зі Шмигалем носитиме надзвичайно важливий характер для всього Дунайського басейну.

Павло Федака

Читайте також: