fbpx
Вторгнення Росії в Україну

РПЦ випустила книгу про своїх священиків на війні в Україні

Видавництво Російської Православної Церкви “Духовное преображение” випустило книгу “Хрещення перед боєм. Спеціальна військова операція Росії в Україні”.

Книга присвячена священикам РПЦ, які опікуються російськими солдатами, які беруть участь у війні  проти України, в якій зазначається “Особливу подяку редакція висловлює бійцям 11-ї окремої десантної гвардійської штурмової бригади, сформованої в Улан-Уде (Бурятія), з позивними Сура, Катунь, Хан і Волга (єромонах Нікон). Завдяки їхнім історіям і було написано це оповідання, коли автор прожив кілька днів у мінометному взводі під командуванням старшого лейтенанта Сури, у другій лінії, в окопах Запоріжжя з цими по-справжньому доблесними та сміливими чоловіками у квітні 2023 року”.

Читайте також:  15 років тюрми отримав зрадник, який стріляв у бійців ЗСУ під Роботиним

Слід зазначити, що росія зараз активно використовує підконтрольну собі ручну церкву для виправдання війни проти України.

Наприклад, нещодавно російський митрополит  Димитрій (Єлісєєв) із Забайкалля, де живуть переважно люди азіатської зовнішності, знявся у  пропагандистському відео-ролику (https://www.youtube.com/watch?v=VGLUokPIn94&t=58s) під назвою:  «Победа там – куётся здесь: Митрополит Димитрий рассказал о поездке в зону СВО» та розказав, як його підопічні священики виїжджають  на окуповану  територію для «духовної» опіки над терористами.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

        

Читайте також: