fbpx
Політика

Марченко презентувала «викрадений» сезон «Паломниці». Каже, Богородиця «запросила Медведчука на свій день народження»

Колишня українська телеведуча та дружина екслідера забороненої партії ОПЗЖ Оксана Марченко презентувала другий сезон свого документального серіалу «Паломниця». У трейлері вона розповідає, що Богородиця «запросила її чоловіка Віктора Медведчука на свій день народження» і після цього його обміняли.
Відео Марченко опублікувала на своєму YouTube-каналі, повідомляє Громадське.
За словами блогерки, яку підозрюють у фінансуванні російських окупаційних угруповань, наприкінці вересня [ймовірно, 2022 року] вона сходила на богослужіння, де причастилася, а під час проповіді почула, що «сьогодні Божа Матір запрошує всіх на свій день народження». Увечері того самого дня, як стверджує Марченко, вона дізналася, що її чоловіка обміняли. В Україні Медведчука підозрюють у державній зраді.
Про обмін колишнього депутата на 200 українських військових справді стало відомо пізно ввечері 21 вересня, напередодні Різдва Пресвятої Богородиці за старим стилем.

На цьому дива, як зазначає Марченко, не закінчилися. У першому відео другого сезону вона розповідає, що продовження «Паломниці» відзняли ще у 2021 році, однак матеріали, за її словами, нібито були викрадені під час «захоплення й розгрому» її київського офісу в березні 2022 року. Колишня українська телеведуча не уточнює, хто ж «захопив і розгромив» її офіс. ЗМІ про це не писали.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Відомо, що наприкінці лютого 2022 року суд арештував майно та активи Марченко на понад 5,6 мільярда гривень. Також арешт тоді наклали на земельні ділянки й будинки подружжя в Києві.

Далі Марченко каже, що через 8 місяців «сталося неймовірне» — «грабіжники» самі повернули жорсткі диски з матеріалами. Так, за словами ведучої, вдалося змонтувати другий сезон «Паломниці».

Перше відео другого сезону присвячено чудесам святителя Спиридона Тримифунтського. Блогерка розповіла, що «багато років тому» вона захворіла й невдало поставила собі гірчичник. За словами жінки, лікарі діагностували в неї хімічний опік IV ступеня. Рубці повинні були залишитися, як зазначила Марченко, «на найбільш видному місці» — у зоні декольте. Далі Марченко описує, як на осінніх канікулах разом з дітьми несподівано для себе потрапила на грецький острів Корфу, де зберігаються мощі святителя Спиридона.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

За її словами, тоді вона ще не знала про цього святого й не цікавилася святинями, але після того, як доторкнулася до чобітків Спиридона, наступного дня сліди від опіків на її тілі зникли.

У відео Марченко спілкується з підсанкційним російським співаком Миколою Басковим, священниками, жителями Корфу та митрополитом Керкирійським Нектарієм.

У 2019 році митрополит Нектарій заявляв, що визнає лише одну канонічну церкву в Україні — Українську православну церкву московського патріархату, цитувало російське пропагандистське агентство «РИА Новости».

Читайте також: