У Львові вшанували Степана Бандеру з нагоди 115-ї річниці від дня народження (ВІДЕО)

Сьогодні, 1 січня, у Львові вшанували голову Проводу ОУН Степана Бандеру з нагоди 115-ї річниці від дня його народження.

Учасники поклали квіти до пам’ятника Степану Бандері, що на площі Кропивницького, та опісля відбулась спільна молитва за Україну.

Нагадаємо, Степан Бандера – український політичний діяч, один з ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, після розколу Організації українських націоналістів – голова Проводу ОУН-Б. Як активний діяч УВО та ОУН має законодавчо визначений статус «Борець за незалежність України у ХХ сторіччі».

Сьогодні, 1 січня, у Львові відзначили 115 річницю від дня народження голови Проводу ОУН Степана Бандери. Також сьогодні росіяни атакували “шахедами” університет у Дублянах, де вчився Бандера.
Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника Степану Бандері на площі Кропивницького. Після цього відбулася спільна молитва всіх присутніх за Україну.

Related Post

Степан Бандера – український політичний діяч, один з ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття, після розколу Організації українських націоналістів – голова Проводу ОУН-Б. Як активний діяч УВО та ОУН має законодавчо визначений статус “Борець за незалежність України у ХХ сторіччі”.

Степан Бандера відбував ув’язнення у центральній Берлінській в’язниці. З початку 1942 року по серпень 1944 року перебував у концтаборі Заксенгаузен. Голову Проводу ОУН вбили 15 жовтня 1959 року у Мюнхені.


Також сьогодні, 1 січня, “шахеди” вдарили по університету в Дублянах, де вчився Степан Бандера. Внаслідок удару зруйнований дах на площі 600м2 і перекриття на площі 120 м2. Крім цього, знищено п’ять вікон у будинку факультету землевпорядкування і туризму Львівського національного університету природокористування.

“Шахеди” зруйнували і будівлю музею Романа Шухевича на вулиці Білогороща у Львові. Постраждалих немає, але втрачено ряд експонатів музею.

Leave a Comment