Закарпатський митрополит московського патріархату Марк отримав орден від патріарха кіріла гундяєва

Мешканці Закарпаття добре знають одного із керівників УПЦ московського патріархату митрополита Марка, який тут керує Хустсько – Виноградівською єпархією УПЦ МП, а насправді нічим іншим як філією рпц в Україні. Митрополит Марк цього року вже потрапив у скандал з російським паспортом, адже журналісти виявили, що митрополит має подвійне громадянство та володіє паспортом рф.

Але маловідомий той факт, що незадовго до повномасштабного вторгнення росії патріарх кіріл гундяєв нагородив Марка орденом І ступеня.

Related Post

Про це пишуть сайти, які належать рпц: “Во внимание к служению и в связи с отмечаемой знаменательной датой Предстоятель Русской Православной Церкви удостоил митрополита Марка ордена преподобного Серафима Саровского (I степени). Патриарх Кирилл отметил попечение архиерея о развитии церковной жизни в Хустской епархии и «сохранении единства духа в союзе мира» (Еф. 4:3). Митрополит Марк, по слову Первосвятителя, вносит значимый вклад в укрепление канонического Православия на украинской земле”.

Шкода, що кожного дня гинуть кращі сини та доньки нашої держави, а такі митрополити в цей час вільно гуляють та поширюють ворожу пропаганду.

Leave a Comment