Цеголко розповів про зустріч Порошенка з групою архієреїв УПЦ(МП)

Прес-секретар президента України Святослав Цеголко розповів в Facebook про зустріч Порошенка з групою архієреїв УПЦ(МП).

«Російський сценарій вчора було зірвано. Представники групи архієреїв УПЦ(МП), які підтримують звернення до Вселенського Патріарха щодо надання автокефалії, зустрілися в Українському домі з президентом України.  Петро Порошенко поінформував ієрархів про свої перемовини із Вселенським Патріархом Варфоломієм, про угоду між Україною та Константинопольським Патріархатом, і про готовність Вселенського Престолу сприяти проведенню об’єднавчого Собору», – йдеться в повідомленні.

Владики у свою чергу розповіли Порошенку про безпрецедентний тиск Москви, який чиниться на тих єпископів УПЦ(МП), які готові приєднатися до творення єдиної церкви.

Related Post

«Президент Порошенко запевнив, що українська держава захищатиме право священнослужителів і мирян на вільний вибір церковної юрисдикції. Він також розповів, що Вселенський Патріарх зі свого боку, гарантує повний канонічний захист прибічникам автокефалії в Україні», – додав Цеголко.

Раніше Порошенко зазначив, що РПЦ тут нема що робити.

Нагадаємо також, що закон про передачу Андріївської церкви у Києві отримав підпис президента.

Leave a Comment