Митрополит мп Лонгін виправдовує путінську агресію

Відбулося чергове судове засідання у Герцаївському районному суді в справі митрополита УПЦ Московського Патріархату Лонгина Жара. Його звинувачують у розпалюванні релігійної ворожнечі.

Після засідання митрополит УПЦ (МП) Лонгін (Жар), прикрашений нагородами, в тому числі і Золотою зіркою Героя України, влаштував невеликий мітинг під будівлею суду, виступаючи перед своїми прихильниками.

Попри висновки судово-лінгвістичної експертизи, що підтвердила образу почуттів віруючих ПЦУ і розпалювання релігійної ворожнечі в заявах Лонгина, сам підсудний заперечує, що згадував іншу конфесію. Каже, справа проти нього сфабрикована керівниками держави.

“Ми служили цій державі з честю та гордістю. Але сьогодні не ворог напав на нас, а ви напали на нас. І ви хочете розколювати цю державу зсередини. Вам не соромно, дорогі керівники? Як ви дбаєте про цей народ. Я ніколи на проповідях не сказав слова ПЦУ, бо вони ніхто і звуть їх ніяк” – зазначив єрарх УПЦ (МП).

Related Post

Він наголосив, що ПЦУ його не цікавить, а УПЦ (МП) створена 2000 років тому.

Під судом митрополит Лонгін виголосив промови поганою українською та румунською мовами. Крім того, діяч УПЦ (МП) знову попросив про перекладача на судовому засіданні.

Нагадаємо, митрополит УПЦ (МП) Лонгін подякував румунській депутатці, проти якої в Україні введено санкції. Також діти митрополита УПЦ (МП) Лонгіна з Буковини погрожують чернівчанину, який підтримав обшуки СБУ в Банченському монастирі.

Leave a Comment