fbpx
Новини світу

МЗС Китаю: Переговори Сі та Байдена не змінили позицію КНР щодо “кризи в Україні”

Переговори президента США Джо Байдена та лідера КНР Сі Цзіньпіна не змінили ставлення Китаю до “української кризи” (війни).

Посольство Китаю в США із посиланням на заяву речниці МЗС КНР Мао Нін на брифінгу

 На питання, чи прозвучало під час переговорів лідерів двох країн “щось нове” про позицію Китаю щодо війни Росії проти України та війни ХАМАС проти Ізраїлю, Мао Нін відпові

“Дійсно, два президенти обмінялися думками з міжнародних і регіональних питань, що становлять спільний інтерес, включаючи українську кризу (війну Росії та України – ред.) і палестино-ізраїльський конфлікт (війну ХАМАС та Ізраїлю – ред.).

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Позиція Китаю з обох питань чітка і послідовна. Ми стоїмо на боці рівності та справедливості і залишаємося відданими просуванню переговорів заради миру та деескалації”.

Президент США Джо Байден у середу зустрів китайського лідера Сі Цзіньпіна в Сан-Франциско на полях саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва – це їхня перша особиста зустріч за рік і перший візит Сі до Штатів за чотири роки.
Під час зустрічі з президентом Штатів Джо Байденом лідер Китаю Сі Цзіньпін назвав партнерство між країнами “найважливішими двосторонніми відносинами у світі”, заявивши, що “Земля достатньо велика, щоб обидві країни могли досягти успіху”.

Читайте також: