fbpx
Вторгнення Росії в Україну

Українського морпіха, який захищав Маріуполь, у Росії засудили до 19 років тюрми

Суд у Ростові-на-Дону дав Антону Череднику 19 років в колонії суворого режиму нібито за вбивство мирного жителя в Маріуполі та спробі захоплення влади в самопроголошеній “ДНР”. Суд засудив військового до більшого терміну, ніж просила прокуратура, – там вимагали призначити йому 17 років.

Антон Чередник потрапив у полон навесні 2022 року. Він служив у морській піхоті ЗСУ та опинився в полоні під час боїв за Маріуполь.

Читайте також:  Україна вже отримала західну зброю з дозволом бити по території росії

У його сім’ї та незалежних адвокатів немає до нього доступу, інтереси полоненого представляє адвокат за призначенням.

Ніхто з нас і не сумнівався, що окупанти будуть знущатися над нашими захисниками і проводити показові судилища, щоб показати свою справжню сутність і ненависть до українців.

Ми гордимось нашими хлопцями, які захищають нашу землю від окупантів і сподіваємось, що наша влада зробить все можливе, щоб Герой повернувся додому до своєї сім’ї, адже ми навіть уявити собі не можемо, які тортури і знущання терпить морпіх, перебуваючи під їхнім наглядом і контролем, як росіяни намагаються зламати нашим хлопців і фізично, і морально.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Ми бажаємо Антону Череднику сил, терпіння і мужності це все витримати і не зламатись, а саме головне повернутись швидше додому, до своїх рідних, які його дуже люблять і чекають.

Слава Герою України!

Читайте також: