fbpx
Вторгнення Росії в Україну

Підліток з Маріуполя, якому вручили в росії повістку, просить Зеленського повернути його в Україну

Незаконно депортований з Маріуполя 17-річний Богдан Єрмохін, якому в Росії вручили повістку, звернувся до президента України з проханням повернути його додому.

Звернення Єрмохіна, оприлюднене його адвокаткою Катериною Бобровською у Facebook: “Я, Єрмохін Богдан, знаходжусь на території Росії та прошу вас, Володимир Олександрович допомогти мені повернутись додому”.

У свою чергу адвокатка також у зверненні до президента попросила його “особистого контролю стосовно повернення дитини до України”.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

7 листопада повідомлялось, що у Росії незаконно депортованому з Маріуполя 17-річному Богдану Єрмохіну вручили повістку. Батьки Богдана померли, коли йому було 8 років. Його опікункою весь час була рідна сестра.

Спочатку російські військові вивезли Богдана до окупованого Донецька. А вже у травні 2022 року він опинився в дитячому санаторії у Московській області Росії.

Читайте також:  СБУ повідомила про підозру російським гауляйтерам Запорізької АЕС, які від’єднали станцію від енергосистеми України

У липні 2022 року його віддали під опіку ветеранки чеченської війни, росіянки Ірини Рудницької. Після цього хлопець звернувся за допомогою до адвокатки.

19 листопада Богдану має виповнитися 18 років. Він вже отримав повістку про явку до військкомату Московської області 19 грудня 2023 року.

Читайте також: