fbpx
Політика

У Зеленського прокоментували звільнення Немілостівого

Віталій Немілостівий

Офіс президента Володимира Зеленського вітає рішення Кабінету міністрів про звільнення Віталія Немілостівого з посади заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

«Працівники патрульної поліції зупинили цю особу за підозрою у водінні в стані сп’яніння. Віталій Немілостівий не просто намагався уникнути відповідальності, а й нахабно демонстрував, ніби його статус у виконавчій владі дає йому право на це. Жодного виправдання такій поведінці бути не може – людина втратила адекватність і заслуговує на максимально жорстку реакцію», – зазначив заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець.

В Офісі президента наголошують, що «Україна не повернеться до тих часів, коли приналежність до кола чиновників могла використовуватися як захист від закону», а перебування на високій  посаді покладає на людину особливу, високу відповідальність перед суспільством та керівництвом.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«Кабінет міністрів відреагував швидко й однозначно. Так буде з кожним порушенням встановленого порядку – і особливо корупційного характеру. Усі посадовці країни повинні побачити, що влада не дозволить нікому бути вищим від загальних правил і закону. Звільнення Немілостівого – це лише початок. Обов’язково має наступити й передбачена відповідальність за водіння у нетверезому стані та за непокору поліції. У посадовців не має бути навіть натяку на вседозволеність», – додав Машовець.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що Немілостівий подав заяву про звільнення за власним бажанням. 

За його словами, Немілостівий розкаявся і визнав і порушення правил дорожнього руху, і свою неналежну поведінку. 

Учора, 20 січня, в ЗМІ було оприлюднено відео з камер поліцейських, які зупинили авто Немілостівого через підозру в керуванні у нетверезому стані. Чиновник при спілкуванні з правоохоронцями одразу заявив, що є заступником міністра, намагався віддати їм ключі та пішки піти додому. Коли ж поліцейські намагалися скласти протокол, Немілостівий почав їх штовхати.

Читайте також: