fbpx
Україна

Кабмін підтримав ініціативу щодо навчання безробітних киян ІТ-спеціальностей

Кабінет міністрів України підтримав ініціативу Мінцифри та Мінекономіки щодо навчання безробітних киян ІТ-спеціальностей. Про це повідомляє прес-служба Уряду.

Навчання проводитиметься за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Відтепер кошти Фонду, передбачені на перепідготовку безробітних, можуть освоюватись не тільки акредитованими при Міністерстві освіти і науки України навчальними закладами, але й неформальними закладами освіти – ІТ-Академіями, ІТ-курсами та іншими, які готують кваліфікованих ІТ-спеціалістів, але не мають ліцензій, сертифікатів та акредитації.

Читайте також:  Захищаючи рубежі Часового Яру останній подих за нас віддали Коновал Сергій "Норд" та Петришин Тарас "Химера"

Документ розроблений Мінекономіки та Державним центром зайнятості за ініціативи Мінцифри. Запропонований інструмент дозволить задовольнити частину потреби українських IT-компаній у кваліфікованих спеціалістах. А українці, які втратили роботу, навчатимуться престижних IT-спеціальностей.

Відбором закладів освіти та учасників з числа зареєстрованих безробітних для участі в експерименті займатимуться спеціально створені комісії.

Читайте також: