fbpx
Політика

У Зеленського прокоментували звільнення Немілостівого

Віталій Немілостівий

Офіс президента Володимира Зеленського вітає рішення Кабінету міністрів про звільнення Віталія Немілостівого з посади заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

«Працівники патрульної поліції зупинили цю особу за підозрою у водінні в стані сп’яніння. Віталій Немілостівий не просто намагався уникнути відповідальності, а й нахабно демонстрував, ніби його статус у виконавчій владі дає йому право на це. Жодного виправдання такій поведінці бути не може – людина втратила адекватність і заслуговує на максимально жорстку реакцію», – зазначив заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець.

В Офісі президента наголошують, що «Україна не повернеться до тих часів, коли приналежність до кола чиновників могла використовуватися як захист від закону», а перебування на високій  посаді покладає на людину особливу, високу відповідальність перед суспільством та керівництвом.

Читайте також:  "Мирний" тур прем'єра Угорщини Орбана. Думка експерта (ВІДЕО)

«Кабінет міністрів відреагував швидко й однозначно. Так буде з кожним порушенням встановленого порядку – і особливо корупційного характеру. Усі посадовці країни повинні побачити, що влада не дозволить нікому бути вищим від загальних правил і закону. Звільнення Немілостівого – це лише початок. Обов’язково має наступити й передбачена відповідальність за водіння у нетверезому стані та за непокору поліції. У посадовців не має бути навіть натяку на вседозволеність», – додав Машовець.

Читайте також:  Розвідник рпц Антоній Севрюк приїхав до Папи Франциска захищати УПЦ

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що Немілостівий подав заяву про звільнення за власним бажанням. 

За його словами, Немілостівий розкаявся і визнав і порушення правил дорожнього руху, і свою неналежну поведінку. 

Учора, 20 січня, в ЗМІ було оприлюднено відео з камер поліцейських, які зупинили авто Немілостівого через підозру в керуванні у нетверезому стані. Чиновник при спілкуванні з правоохоронцями одразу заявив, що є заступником міністра, намагався віддати їм ключі та пішки піти додому. Коли ж поліцейські намагалися скласти протокол, Немілостівий почав їх штовхати.

Читайте також: