fbpx
Політика

Україна приєднується до європейських промислових альянсів в рамках Зеленого курсу ЄС

Україна комплексно долучається до роботи в рамках Європейського сировинного, водневого та акумуляторного Альянсів. Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

За її словами, це відкриває українському бізнесу нові можливості для виробництва продукції спільно з європейськими партнерами.

«Європейський зелений курс створює нові можливості для інтеграції України до Європейського Союзу через формування секторальних об’єднань – сировинного, акумуляторного або водневого Альянсів. Це нова політика Євросоюзу щодо третіх країн, і залучення України до цих об’єднань означає, що нас розцінюють як повноправного гравця», – зазначила вона

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Стефанішина додала, що з самого першого дня Україна є активним учасником розвитку і формування політик Євросоюзу в рамках Європейського зеленого курсу (ЄЗК). А українські державні та приватні компанії вже беруть активну участь у європейських промислових альянсах та аналізують можливості й ризики ЄЗК.

«Звичайно, Європейський зелений курс є джерелом не тільки можливостей, але й викликів. Уряд вже направив до ЄС позиційний документ щодо участі України в Зеленому курсі та отримав позитивну відповідь від європейських партнерів. Наразі розроблена позиція Уряду щодо механізму вуглецевого коригування імпорту – майбутнього  податку, який може створити  торгові обмеження для українських експортерів. Уряд буде продовжувати діалог у цьому напрямі та вимагати індивідуального підходу до України.  Підтверджую, що голос України чують і враховують при формуванні політик ЄЗК», – сказала віце-прем’єр-міністр.

Читайте також: