fbpx
Здоров'я

Для українців можуть запровадити паспорти вакцинації від COVID-19

Вакцинація від COVID-19

В Україні готуються до введення паспортів вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19. Про це заявив головний санлікар Віктор Ляшко.

За його словами, поки що всіх щеплених заноситимуть в електронну систему охорони здоров’я. Коли на міжнародному рівні запровадять обов’язкові паспорти вакцинації, українські лікарі зможуть оперативно видати довідку про щеплення.

Також, за словами головного санітарного лікаря, уряд робить все можливе, щоб вакцинувати населення України від 18 років безоплатно двома дозами вакцини.

«Сьогодні держава зацікавлена зробити щеплення безоплатно для всіх верств населення. Тому на перших етапах не потрібно розглядати можливість щеплення за власні кошти у приватних структурах, оскільки ми зацікавлені і маємо ресурс викуповувати всю вакцину, яка буде потрапляти або матиме можливість потрапити на ринок України. Коли ми говоримо про потенційну можливість вакцинації за власний кошт, це ми говоримо як мінімум про друге півріччя 2021 року, але і то не факт», – зазначив він.

Читайте також: