fbpx
Україна

МКІП більше не буде вносити сайти у «чорний список»

Чорний список сайтів

Міністерство культури та інформаційної політики припинило формувати переліки рекомендованих до заборони сайтів, оскільки таке блокування з боку інтернет-провайдерів можливо виключно за рішеннями РНБО. Про це повідомляє прес-служба МКІП.

«МКІП веде діяльність щодо інформаційної безпеки та співпрацює з РНБО щодо сайтів, які становлять загрозу безпеці України. У той же час така форма як «перелік рекомендованих до заборони сайтів», яку використовувало Міністерство інформаційної політики, МКІП не використовується, оскільки переліки від міністерства не можуть бути підставою для блокування доступу до сайтів з боку інтернет-провайдерів», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Ігнат покидає посаду спікера Повітряних сил, – командувач ПС

Підкреслюється, що інтернет-провайдерів у своїй діяльності щодо блокування сайтів керуються виключно рішеннями РНБО, введеними в дію Указами Президента, та рішеннями судів.

Наразі МКІП розробляє концепцію боротьби з фейками та дезінформацією, а також працює над проектом з медіаграмотності, для того, щоб регулювання здійснювалось у визначений законодавством спосіб. Також варто зазначити, що запропонований до розгляду Верховної Ради проект Закону про медіа формулює чіткі критерії регуляції як традиційних, так і нових медіа.

Читайте також: