fbpx
Україна

В 2020 році Україна закупила майже 400 тролейбусів і трамваїв, – Омелян

Володимир Омелян

За 2020 рік Україна закупила майже 400 тролейбусів і трамваїв для оновлення міського громадського транспорту, частина з них була у вжитку. Про це повідомив екс-міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«За минулий рік до системи міського громадського транспорту України надійшло: 337 тролейбусів і 49 трамваїв, з яких 40 – вагони, що вже були у використанні», – зазначив він.

За його словами, 82% нових тролейбусів було придбано коштом міжнародних фінансових організацій (переважно кредитні лінії ЄБРР і ЄІБ, які були запущені у 2015 році для модернізації електричного муніципального транспорту).

Читайте також:  Українця Ігоря Білякова вкусила змія, але він не розгубився: що було далі?

Коштом міських бюджетів через систему Prozorro було придбано 34 нових тролейбуси. До столиці також надійшли два нових трамваї польського виробника Pesa.

Омелян підкреслив що, 70% тролейбусів на українському ринку виготовлені в Білорусі або з використанням білоруських машинокомплектів.

Він вважає, що для того щоб українські міста могли протягом наступних п’яти-десяти років замінити 20 тис. тролейбусів і купити майже 10 тис. трамваїв потрібно: розробити план фінансової допомоги міським бюджетам у вигляді довгої та дешевої кредитної лінії, лізингу або державної програми; допомогти українським підприємствам за підтримки світових виробників розгорнути повноцінне виробництво муніципальної техніки.

Читайте також:  Важливе повідомлення щодо ситуації в 67 - ї ОМБР "ДУК"

«В Україні є все необхідне для того, щоб нашими містам їздив сучасний електричний громадський транспорт. Потрібно лише, щоб для держави у пріоритеті був розвиток вітчизняного виробництва, а не створення красивих і порожніх телевізійних картинок», – додав екс-міністр.

Читайте також: