Українці отримають доступ до якісних вакцин проти COVID-19

Президент Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19)». Про це повідомляє прес-служба ОП.

Він створює умови для забезпечення доступу населення України до безпечних, якісних та ефективних вакцин проти COVID-19.

«Зокрема, скорочуються строки затвердження клінічних випробувань та проведення державної реєстрації для вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики коронавірусної хвороби», – йдеться в повідомленні.

Також закон сприятиме зменшенню навантаження на вітчизняну систему охорони здоров’я шляхом вакцинації значної кількості пацієнтів у межах клінічних випробувань.

Крім цього, він прискорить вихід на український ринок вакцин, які успішно пройдуть клінічні випробування, що позитивно вплине на імідж України.

Related Post

Раніше Штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від COVID-19.

Зазначимо,

Уряд веде перемовини по двох напрямках — безпосередньо з виробниками вакцин та з керівництвом держав, де такі вакцини будуть вироблятись або вже законтрактовані.

Нагадаємо, що вакцинація в Україні може розпочатися 1 березня 2021 року, а українці, які відносяться до групи ризику, зможуть розраховувати на безкоштовне отримання вакцини від коронавірусної інфекції COVID-19.

Leave a Comment