fbpx
Здоров'я Популярне Право

Українці отримають доступ до якісних вакцин проти COVID-19

Вакцина від COVID-19

Президент Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19)». Про це повідомляє прес-служба ОП.

Він створює умови для забезпечення доступу населення України до безпечних, якісних та ефективних вакцин проти COVID-19.

«Зокрема, скорочуються строки затвердження клінічних випробувань та проведення державної реєстрації для вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики коронавірусної хвороби», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  GROM. Як працює спецназ Польщі? (ВІДЕО)

Також закон сприятиме зменшенню навантаження на вітчизняну систему охорони здоров’я шляхом вакцинації значної кількості пацієнтів у межах клінічних випробувань.

Крім цього, він прискорить вихід на український ринок вакцин, які успішно пройдуть клінічні випробування, що позитивно вплине на імідж України.

Раніше Штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від COVID-19.

Читайте також:  Від псевдомесіанської ідеї «Святої Русі» до імперського рашизму: що проповідують ідеологи «русского міра»

Зазначимо,

Уряд веде перемовини по двох напрямках — безпосередньо з виробниками вакцин та з керівництвом держав, де такі вакцини будуть вироблятись або вже законтрактовані.

Нагадаємо, що вакцинація в Україні може розпочатися 1 березня 2021 року, а українці, які відносяться до групи ризику, зможуть розраховувати на безкоштовне отримання вакцини від коронавірусної інфекції COVID-19.

Читайте також: