fbpx
Політика Україна

У «Нафтогазі» прокоментували призначення Вітренка т.в.о. міністра енергетики

НАК «Нафтогаз України»

У НАК «Нафтогаз України» прокоментували призначення колишнього топ-менеджера компанії Юрія Вітренка т.в.о. міністра енергетики.

«Впевнені, що енергія Юрія Вітренка зможе зсунути гори накопичених проблем на ринку газу. Адже вирішення цих проблем з боку держави дозволить захистити українців та забезпечити їм доступ до газу за вигідними цінами», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Зазначається, що що державі не вистачає лідера для вирішення проблеми боргів на ринку природного газу.

«За умовами спеціальних обов’язків, Нафтогаз був зобов’язаний відпускати газ газзбутам і тепловикам попри ріст заборгованості. В результаті, ці компанії заборгували Нафтогазу за газ, отриманий в рамках ПСО, понад 67 млрд грн. Причому серед цих підприємств є як приватні, так і ДЕРЖАВНІ підприємства», – додали в «Нафтогазі».

Читайте також:  Захищаючи рубежі Часового Яру останній подих за нас віддали Коновал Сергій "Норд" та Петришин Тарас "Химера"

Нагадаємо, Кабінет міністрів на позачерговому засіданні призначив Юрія Вітренка першим заступником міністра енергетики, а також на нього покладено тимчасове виконання обов’язків міністра енергетики України.

Читайте також: