fbpx
За кордоном Події

Україна поки не буде закривати авіасполучення з Великою Британією

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що Україна поки не закриватиме авіасполучення з Великою Британією.

«Україна поки не закриватиме авіасполучення з Великою Британією. Ми маємо візовий режим з британцями, що вже обмежує кількість пасажирів між нашими країнами. Зараз час, коли більшість українців повертаються з навчання з-за кордону додому на різдвяні канікули. Будемо вести моніторинг ситуації з COVID-19 у Великій Британії і у разі необхідності змінимо це рішення», – зазначив він.

Читайте також:  На Закарпатті трапилася смертельна аварія

За його словами, відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про повітряне сполучення заборони на виконання рейсів можуть застосовуватися лише з технічних причин, тобто у разі неможливості дотримання авіакомпанією вимог законодавства однієї з договірних сторін (право власності, питання безпеки польотів тощо).

Читайте також:  СБУ затримала ще двох колаборанток з Херсонщини: одна з них ховалась у київському хостелі

Зазначимо, що посольство України в Великії Британії рекомендує українським громадянам відмовитись від поїздок до Сполученого Королівства.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон оголосив про запровадження локдауну для понад 16 млн мешканців Англії та відмову від послаблень на Різдво через виявлення нового штаму коронавірусу, який на 70% більш заразний, ніж звичайний.

Читайте також: