fbpx
Політика

Призначення Шкарлета можуть оскаржити у суді

Сергій Шкарлет

На вимогу «Європейської солідарності» та «Голосу» відбулася нарада з керівництвом  Верховної Ради щодо масових фактів кнопкодавства монобільшістю. Про це повідомила співголова фракції «ЄС» Ірина Геращенко.

«В нас є підстави стверджувати, що плагіатора Шкарлета проголосували з кнопкодавством, чужими картками.  Керівництво ВР визнало, що закони про кримінальну відповідальність за кнопкодавство, про які так кричав Зеленський як про зелені досягнення- не працюють. Ніхто зі слуг не поніс жодної відповідальності за кнопкодавство», – написала вона у Facebook.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Тому фракція буде пропонувати зміни до закону, щоб посилити відповідальності за неперсональне голосування.

«Вимагаємо від регламентного розглянути голосування за Шкарлєта, яке відбулося з порушеннями . Якби в Шкарлета була честь і совість, він би зараз подав у відставку. Ми як фракція готові подавати до суду на нелегітимного міністра», – підкреслила Геращенко.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Нагадаємо, 18 грудня Верховна Рада України підтримала призначення міністра освіти і науки. Призначення Сергія Шкарлета головою Міністерства і освіти підтримали 226 народних депутатів. Зазначимо, що з 25 червня 2020 року він виконував обов’язки очільника МОН. При цьому раніше стало відомо, що освітній комітет ВР не підтримав його кандидатуру.

Читайте також: