fbpx
Здоров'я Популярне

COVAX схвалив запит України на отримання вакцини від COVID-19

Віктор Ляшко

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Україна отримала від COVAX офіційне схвалення запиту на отримання вакцини від коронавірусної інфекції COVID-19.

«Тепер, додатково до запланованих закупівель вакцини за бюджетні кошти, Україна вже 100% отримає понад 8 млн. доз вакцини безкоштовно.  Шприци для ін’єкцій також. Продовжуємо працювати над тим, щоб  холодильне обладнання (+2 … +8) для пунктів щеплення приїхало у найкоротші терміни», – написав він у Facebook.

Читайте також:  Від псевдомесіанської ідеї «Святої Русі» до імперського рашизму: що проповідують ідеологи «русского міра»

За його словами, залучатиме до процесу логістики ДП «Укрвакцина» та приватні компанії (для забезпечення доступу до обладнання для ультра-холодного зберігання, із температурним режимом -60/-80 градусів Цельсія).

«Доступ до COVID-вакцини через COVAX визначає майбутнє глобальної системи охорони здоров’я. Україна повноцінний член цієї команди», – підкреслив Ляшко.

Раніше голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький заявив, що вакцинація в Україні може розпочатися 1 березня 2021 року.

Читайте також:  Закарпатські волонтери розпочали виробництво "мишоловок" для військ рф

8 грудня Глобальний альянс із вакцин та імунізації (ГАВІ) отримав від України першу частину заявки до світової ініціативи COVAX.

Нагадаємо, українці, які відносяться до групи ризику, зможуть розраховувати на безкоштовне отримання вакцини від коронавірусної інфекції COVID-19.

Читайте також: