fbpx
Україна

Зеленський прокоментував відкриття відреставрованої Андріївської церкви

Андріївська церква

Президент України Володимир Зеленський вітає відкриття відреставрованої Андріївської церкви. Про це повідомляє прес-служба ОП.

«Радію, що ця унікальна пам’ятка архітектури нарешті відкриває двері для відвідувачів після тривалої реставрації. Відтепер кияни та гості столиці зможуть на власні очі побачити її чудову архітектуру та живопис. Упевнений, що наступного року матимемо ще більше таких приємних приводів для радості, адже у 2021 році розпочинаємо відновлення великої кількості пам’яток культури та архітектури України в межах Національної програми «Велике будівництво». Спільними зусиллями ми зможемо відновити багато унікальних об’єктів і зберегти їх для нащадків», – сказав він.

Читайте також:  Як попи УПЦ мп на Закарпатті займаються дискредитацією ЗСУ

Реставрація Андріївської церкви тривала 11 років. За цей час майстри відновили оригінальний колір стін, укріпили схил, фундаменти церкви та стилобату. Також проведено реконструкцію іконостасу авторства видатного архітектора Бартоломео Растреллі, якому повернуто автентичне розташування ікон.

У будівлі встановлено сучасне освітлення. Для людей з вадами зору та дитячих екскурсій майстри вилили з гіпсу окремі елементи оздоблення храму, щоб до них можна було доторкнутися та відчути їхню форму.

Читайте також: