fbpx
Популярне

МЗС України закликало вжити всіх заходів для продовження «нормандського формату»

МЗС України

Україна підтверджує свою готовність і надалі працювати в рамках «Нормандського формату». Про це йдеться в заяві українського Міністерства закордонних справ.

«Україна вдячна Німеччині і Франції, а також ОБСЄ за активну посередницьку роль у врегулюванні конфлікту та зусилля з повернення миру на Українську землю та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Чех пояснює, як боротися з російською пропагандою в Чехії і, в цілому, за кордоном (ВІДЕО)

Також МЗС закликало Російську Федерацію вжити всіх належних кроків для продовження роботи згаданих форматів задля виконання всіх рішень, прийнятих на рівні лідерів чотирьох країн, а також здійснити реальні кроки з врегулювання збройного конфлікту на основі норм і принципів міжнародного права, поваги до державного суверенітету і територіальної цілісності України.

Читайте також:  Принизлива поразка росії. Перша чеченська війна (ВІДЕО)

Підкреслюється, що виконання домовленостей лідерів «Нормандської четвірки», як й усього пакету Мінських домовленостей, залишаються для України основою політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту та відновлення миру на українському Донбасі. 

Читайте також: