fbpx
Економіка Право

У НАЗК розкритикували законопроект про e-декларації

e-декларування

Національне агентство з питань запобігання корупції заявляє, що поданий до Верховної Ради законопроект 4460-д не передбачає позбавлення волі ані за умисне декларування недостовірної інформації, ані за умисне неподання декларації.

Підкреслюється, що особи, які умисно зазначать недостовірних відомостей аж на 4000 неоподатковуваних мінімумів (а це — 8,4 млн грн) можуть отримати покарання у вигляді обмеженням (але не позбавлення) волі на строк до 2 років.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Таким чином максимальне покарання — перебування корупціонера у виправному центрі, де він зможе вільно користуватися засобами зв’язку (телефоном, інтернетом) та залишати центр за дозволом його керівництва. Також через 6 місяців може бути розглянута можливість щодо взяття цієї особи на реєстрацію — їй більше не потрібно буде перебувати в центрі, а лише час від часу приходити до нього.

«Корупціонер може умисно приховати інформацію про картину Пабло Пікассо або найдорожчу яхту у світі та отримати за це максимум два роки «санаторних умов». Впевнений, що така пропозиція Комітету не відповідає запиту українського суспільства», – сказав глава НАЗК Олександр Новіков.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

3 грудня Керівництво Верховної Ради та представники фракцій і груп Парламенту обговорили з послами країн G7 відновлення ефективної діяльності антикорупційних органів в Україні.

Читайте також: