fbpx
Події Популярне

Рішення про введення локдауна буде відомо наступного тижня, Степанов наполягає на карантині

порожні вулиці

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко заявив, що питання щодо введення повного локдауну буде розглянуте через тиждень, коли будуть відомі перші результати карантину вихідного дня.

«Ми намагаємося збити темпи зростання, щоб стабілізувати ситуацію. І за цей час – збільшувати кількість ліжко-місць і ліжок із киснем та іншим обладнанням. Чи можливий локдаун, ми зрозуміємо після того, як пройдемо треті вихідні на карантині, й будемо ухвалювати рішення», – зазначив він.

Читайте також:  Закарпатські волонтери розпочали виробництво "мишоловок" для військ рф

Тимошенко обіцяє, що буде забезпечена повна комунікація, і вона буде заздалегідь.

У той же час міністр здоров’я Максим Степанов наполягає, що повний локдаун – найефективніший спосіб уповільнити розповсюдження хвороби.

«З точки зору епідеміології, запровадження жорсткого карантину і розрив повністю ланцюга передачі хвороби, тобто зведення практично до нуля спілкування між людьми, це найкращий спосіб, з точки зору епідеміології, для зменшення захворюваності COVID-19, ну практично її можна звести до нуля», – підкреслив він.

Читайте також:  Від псевдомесіанської ідеї «Святої Русі» до імперського рашизму: що проповідують ідеологи «русского міра»

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що в Україні необхідно негайно ввести локдаун на 3-4 тижні.

Зазначимо, що міністр культури України Олександр Ткаченко також вважає, що необхідно ввести двотижневий повний локдаун на новорічні свята.

Раніше стало відомо, що Кабінет міністрів готує план карантинних обмежень в Україні, який буде застосований в разі погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірусну інфекцією COVID-19.

Читайте також: