fbpx
Економіка

Мінфін і МВФ завершили переговори про держбюджет України на 2021 рік

Міністерство фінансів України успішно завершило переговори з Міжнародним валютним фондом стосовно основних параметрів проекту державного бюджету на 2021 рік. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що це було однією з головних передумов для початку першого перегляду спільної з МВФ програми stand-by, визначення дати візиту місії Європейського департаменту МВФ та отримання чергового траншу.

«Основний акцент перемовин стосувався формування спільного із МВФ бачення основних бюджетних показників – рамки доходів, видатків і дефіциту.  Мінфін проводив щоденні консультації із експертами Фонду щодо можливостей фінансування дефіциту та пріоритетних видатків бюджету у 2021 році», – йдеться в повідомленні.

У Мінфіні підкреслили, що параметри бюджету-2021 збігаються з оцінками фахівців Фонду, що було важливим для продовження успішної співпраці між Україною та МВФ.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна виконала всі умови, передбачені для перегляду програми Міжнародного валютного фонду.

Читайте також: