fbpx
Економіка

Мінфін і МВФ завершили переговори про держбюджет України на 2021 рік

Міністерство фінансів України успішно завершило переговори з Міжнародним валютним фондом стосовно основних параметрів проекту державного бюджету на 2021 рік. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що це було однією з головних передумов для початку першого перегляду спільної з МВФ програми stand-by, визначення дати візиту місії Європейського департаменту МВФ та отримання чергового траншу.

Читайте також:  Чому сухий закон не працює? (ВІДЕО)

«Основний акцент перемовин стосувався формування спільного із МВФ бачення основних бюджетних показників – рамки доходів, видатків і дефіциту.  Мінфін проводив щоденні консультації із експертами Фонду щодо можливостей фінансування дефіциту та пріоритетних видатків бюджету у 2021 році», – йдеться в повідомленні.

У Мінфіні підкреслили, що параметри бюджету-2021 збігаються з оцінками фахівців Фонду, що було важливим для продовження успішної співпраці між Україною та МВФ.

Читайте також:  Вперше арештоване майно Медведчука на Закарпатті виставили на аукціон

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна виконала всі умови, передбачені для перегляду програми Міжнародного валютного фонду.

Читайте також: