fbpx
Економіка Популярне Україна

У МОЗ рекомендують бізнесу йти працювати в лікарні та шукати інші джерела доходу

Ірина Микичак

Всім підприємцям, які постраждають через карантин вихідного дня, слід йти працювати в лікарні, а також шукати інші джерела доходу. З такою думкою виступила заступник міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

«Ми просто просимо оглянутися навколо себе і знайти інші додаткові джерела доходу, де можна заробляти під час карантину, – з дому, онлайн, дистанційно, надаючи дистанційні послуги на винос, на вивіз і тому подібне», – заявила вона під час брифінгу.

Читайте також:  Два роки тому на Харківщині загинув керівник "Правого Сектору" Львівщини Тарас Бобанич

За її словами, підприємцям потрібно перетворювати проблеми у нові можливості, як це роками роблять медики у поліклініках.

Микичак підкреслила, що наразі лікарні та центри медичної допомоги потребують сильних і здорових робочих рук – економістів, бухгалтерів, санітарів, техніків, працівників пральні і кухні, електриків, водіїв, сторожів, вахтерів, різноробочих тощо.

Нагадаємо, з 14 листопада 2020 року на всій території України почне діяти карантин вихідного дня. Відповідне рішення прийняв Кабінет міністрів.

Читайте також:  Принизлива поразка росії. Перша чеченська війна (ВІДЕО)

Це рішення було прийнято неоднозначно. Так, біля Кабінету міністрів в Києві почалася акція протесту рестораторів #МаюПравоПрацювати, які виступають проти обмежень в рамках карантину вихідного дня.

Також у Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики створили робочу групу щодо розробки компенсаторних механізмів підтримки ресторанного, торгового та розважального бізнесу.

Читайте також: