У Зеленського підвели перші результати карантину вихідного дня

В Офісі президента заявили, що карантин вихідного дня зменшив пересування та контакти між українцями.

Так, активність громадян у великих містах з населенням понад 100 тис. у суботу знизилася на 18,5%, а в неділю – на 27%.

«Вважаю, що Україна зробила правильний крок. Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила, що вихідними фіксують найбільшу кількість нових випадків зараження. Зменшення контактів між людьми – це порятунок життів. Водночас треба відновити та вдосконалити всі програми економічної допомоги підприємцям, працівникам, які втратили роботу, самотнім людям», – зазначив президент Володимир Зеленський.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у свою чергу підкреслив, що уряд уже реалізує та підготував додаткові заходи для підтримки бізнесу та людей, які втратили частину доходів через карантин вихідного дня.

Він також повідомив, що вже проведено низку зустрічей з бізнесом, який був обмежений у роботі через карантин вихідного дня. У наступні декілька днів така робота буде посилена, зустрічі відбудуться з представниками кожної галузі.

Related Post

Раніше стало відомо, що Верховна Рада має намір розглянути постанову про скасування карантину вихідного дня.

Нагадаємо, з 14 листопада 2020 року на всій території України почне діяти карантин вихідного дня. Відповідне рішення прийняв Кабінет міністрів.

У Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики створили робочу групу щодо розробки компенсаторних механізмів підтримки ресторанного, торгового та розважального бізнесу.

У МОЗ рекомендують бізнесу йти працювати в лікарні та шукати інші джерела доходу.

Leave a Comment