fbpx
Економіка Популярне

В Мінекономіки розповіли, як будуть допомагати бізнесу під час нових карантинних обмежень

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розповіло, на що можуть розраховувати підприємці під час введення карантину вихідного дня.

«В рамках вдосконалення програми “5-7-9” розглядаються такі пропозиції, як: розширення кола учасників через підвищення максимального рівня річного доходу підприємств;  можливість застосовувати дохід підприємства за звітний період 2020 року; питання застави і запровадження портфельних гарантій (до 80% кредиту буде покриватися державою); послаблення умов щодо фонду оплату праці та чисельності персоналу», – йдеться в повідомленні.

Крім цього, під потреби і запити бізнесу буде адаптована програма «Часткове безробіття». Підтримка  буде продовжена і у зв’язку з цим, до існуючого бюджету програми, додатково виділено коштів на суму 80 млн грн. Головна мета – допомогти бізнесу у покритті витрат на зарплату робітникам, яким скорочено робочий час, тим самим зберігаючи робочі місця.

Читайте також:  Мережа УПЦ-ФСБ: листування священників, лобі за кордоном і "релігійні" псевдожурналісти (ВІДЕО)

«Також під час діалогу підприємцями піднімалося питання орендної плати та можливість від її  звільнення/відтермінування. Серед запропонованих варіантів рішень – взаємодія із Торгово-промисловою палатою для отримання спеціальних сертифікатів, що дозволяють застосування механізму форс-мажору.   Ще один розглянутий формат підтримки бізнесу – отримання грантів, у контексті яких підприємці висловили побажання підняти існуючі ліміти фінансової підтримки», – додали в міністерстві.

Читайте також:  GROM. Як працює спецназ Польщі? (ВІДЕО)

Нагадаємо, з 14 листопада 2020 року на всій території України почне діяти карантин вихідного дня. Відповідне рішення прийняв Кабінет міністрів.

Таким чином, в ТРЦ будуть закриті фудкорти і розважальні зони, працюватимуть тільки магазини, ресторанам, кафе та іншим закладам громадського харчування дозволено працювати тільки на винос.

Крім цього, заборонена діяльність установ культури (зокрема кінотеатрів, театрів, музеїв), а також розважальні і масові заходи.

У вихідні мають право працювати лише АЗС, магазини, аптеки, включаючи ветеринарні, і транспорт.

Зазначимо, що деякі міста відмовляються виконувати вимоги Кабміну. Серед них значиться Львів.

Читайте також: