fbpx
Право

США попередили Україну про наслідки рішення КСУ щодо електронного декларування

Американський уряд і міжнародна спільнота дуже занепокоєні рішенням Конституційного Суду щодо електронних декларацій. Про це заявив тимчасовий повірений у справах США в Україні у 2019-2020 роках Вільям Тейлор.

За його словами, таке рішення може мати наслідки для міжнародної співпраці та Конституції.

“Я дуже занепокоєний, американський уряд, міжнародна спільнота, європейці дуже занепокоєні через виклики, які поставило перед антикорупційними інституціями рішення Конституційного суду. Він ухвалив рішення, що розвалюють антикорупційні інституції, які створила Україна, ставши лідером з антикорупційної роботи в Європі та в усьому світі — ніде більше немає такого закону про електронні декларації. Так, деякі люди казали, що цей закон заходить аж надто далеко. Але Україна стала лідером у цій роботі і це давало результат — в Україну почали приходити інвестиції, МВФ підписав угоду, надавав ресурси, кредити, що, своєю чергою, дало хід іншій допомозі та коштам з європейських інституцій”, – заначив він.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Він зауважив, що, з одного боку, в Україні “діє принцип незалежності судів, вільних від політичного втручання”, а з іншого — “цей суд є і він корумпований”, оскільки, принаймні, окремі судді цього суду “ухвалюють рішення, які не відповідають інтересам українського народу”.

Нагадаємо, заступник голови комітету Верховної Ради з питань правової політики Ольга Совгиря заявила, що наразі реєструється законопроект «Про внесення змін до Закону України “Про Конституційний Суд України” (щодо порядку розгляду справ Конституційним Судом України)».

Читайте також: