fbpx
Політика

Зеленський провів розмову з Жаїром Болсонару

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Федеративної Республіки Бразилія Жаїром Болсонару. Про це повідомляє прес-служба українського лідера.

Сторони позитивно оцінили нинішній рівень двостороннього політичного діалогу попри пандемічні обмеження. Також вони обговорили стан виконання наявних двосторонніх домовленостей та оновлений графік подальших контактів на високому рівні.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Схвалюю наміри, щоб наша майбутня зустріч закінчилася підписанням двосторонніх документів. Україна рада співпраці з Бразилією у сільському господарстві, ядерній енергетиці, космічній та військово-оборонній сферах», – зазначив Зеленський.

Президенти України та Бразилії обговорили співпрацю двох держав у військово-технічній та оборонній сфері. У цьому контексті відзначена підготовка до проведення Діалогу оборонної промисловості, який дозволить детально розглянути перспективні двосторонні проекти.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Співрозмовники домовилися посилити взаємодію обох країн у протидії наслідкам другої хвилі пандемії коронавірусу, зокрема в питанні спільного виробництва вакцин та медпрепаратів.

Читайте також: