fbpx
Право

Суд відклав спір України і РФ на $3 млрд

Верховний суд Великобританії відклав винесення рішення у справі про повернення $3 млрд за українськими державними облігаціями зовнішньої позики, власником яких є Російська Федерація. Про це повідомило міністерство фінансів України.

«Суд вирішив відкласти винесення Рішення у справі щодо так званих російських єврооблігацій, оскільки аргумент захисту щодо примусу є однією із ліній захисту України проти позову Росії. Отже, Верховний Суд вважає, що його рішення у справі «Таймз Тревел», яким буде уточнено деякі аспекти правової доктрини примусу, може мати певний вплив на те, як він буде діяти, коли прийде час вирішувати апеляцію у справі щодо російських єврооблігацій», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Команда юридичних радників України привела вагомі правові аргументи України та представила її правову позицію перед колегією у складі п’яти високоповажних Суддів Верховного Суду, четверо з яких також брали участь у вирішенні апеляції у справі щодо російських єврооблігацій у грудні минулого року.

Після завершення слухання судді повідомили, що винесення рішення було відкладено на більш пізню дату. Малоймовірно, що судді винесуть рішення до кінця цього року.

Наразі невідомо, яким чином Верховний Суд вирішить продовжити вирішення спору у апеляції у справі щодо російських єврооблігацій. Зокрема, чи будуть сторони надавати Суду свої подальші письмові та/або усні пояснення стосовно Рішення у справі «Таймз Тревел» (щойно це рішення буде проголошено) та його значення чи іншого впливу на справу щодо російських єврооблігацій, до винесення Верховним Судом свого Рішення у цій справі. З огляду на розвиток подій, пов’язаних із апеляцією у справі «Таймз Тревел», існує велика ймовірність того, що Рішення Верховного Суду у справі щодо російських єврооблігацій буде постановлене у певний момент часу вже у 2021 році.

Читайте також: