fbpx
Політика

G7 і Євросоюз звернулися до України після рішення КСУ

Конституційний Суд України

Ряд членів Великої сімки і Європейського союзу звернулися до України після скандального рішення Конституційного Суду. Про це повідомляє посольство Сполучених Штатів Америки в Україні.

«З зростаючим занепокоєнням США, Великобританія, Канада, ЄС, Японія і Німеччина стежать за останніми подіями, пов’язаними з рішенням Конституційного Суду.

Ми закликаємо всі сторони об’єднатися в діалозі, прийняти цей виклик і знайти рішення кризи.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Це потрібно для відновлення віри людей в те, що держава здатна як боротися з корупцією, так і продовжувати закріплений Конституцією України європейський і євроатлантичний курс», – йдеться в повідомленні.

Раніше президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Нагадаємо, 28 жовтня 2020 року Конституційний Суд України визнав неконституційними низку положень закону України «Про запобігання корупції» та кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації.

Читайте також: