Кабмін скасував обмеження зарплат для членів наглядових рад державних підприємств

Кабінет міністрів України зняв обмеження, якими місячна винагорода і заробітна плата керівникам та членам наглядових рад підприємств державного сектору визначається у розмірі, що не перевищує 10 розмірів мінімальної заробітної плати. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Раніше Конституційного суду України Уряд прийняв рішення скоротив строк дії обмеження, встановленого «Прикінцевими положеннями» Закону про зміни до Державного бюджету України від 13 квітня 2020 року.

Related Post

«Зокрема, повернуто порядок, коли розмір винагороди визначається у кратності до середньомісячної оплати в залежності від групи підприємства та виду його економічної діяльності. Також повернуті обмеження, якими місячний розмір заробітної плати керівника суб’єкта господарювання державного сектору економіки, що визначається в контракті, не повинен перевищувати 1,25 млн грн», – йдеться в повідомленні.

В той же час зазначається, що заробітна плата членів Кабінету міністрів і надалі не перевищує 5 розмірів середньої заробітної плати.

Leave a Comment