fbpx
Економіка Україна

Кабмін скасував обмеження зарплат для членів наглядових рад державних підприємств

Кабінет міністрів України зняв обмеження, якими місячна винагорода і заробітна плата керівникам та членам наглядових рад підприємств державного сектору визначається у розмірі, що не перевищує 10 розмірів мінімальної заробітної плати. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Раніше Конституційного суду України Уряд прийняв рішення скоротив строк дії обмеження, встановленого «Прикінцевими положеннями» Закону про зміни до Державного бюджету України від 13 квітня 2020 року.

Читайте також:  Два роки тому на Харківщині загинув керівник "Правого Сектору" Львівщини Тарас Бобанич

«Зокрема, повернуто порядок, коли розмір винагороди визначається у кратності до середньомісячної оплати в залежності від групи підприємства та виду його економічної діяльності. Також повернуті обмеження, якими місячний розмір заробітної плати керівника суб’єкта господарювання державного сектору економіки, що визначається в контракті, не повинен перевищувати 1,25 млн грн», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Два роки тому на війні Герой України Віктор Оцерклевич

В той же час зазначається, що заробітна плата членів Кабінету міністрів і надалі не перевищує 5 розмірів середньої заробітної плати.

Читайте також: