fbpx
Політика

ДБР займається замовленнями Портнова, – Вікторія Сюмар

Голова комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, кандидат у народні депутати України від партії «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар заявила, що Державне бюро розслідувань має займатись розслідуваннями корупційних справ та виконувати правоохоронну функцію в державі, а не здійснювати тиск на проєвропейські телеканали та опозицію.

Про це вона сказала в коментарі телеканалу «Прямий».

«Для мене несподіванка, що ДБР займається не розслідуваннями корупції, а телеканалами і опозиційними політиками на замовлення та анонсування пана Портнова, який очевидно афілійований з Москвою. Можливо зараз телеканали, які займають проукраїнську позицію не подобаються певним російським кураторам нової української влади. Не хотілось би так думати, але підстави для таких висновків є. Натомість гібридні ЗМІ, які фактично контролюються сьогодні Росією особливого інтересу для ДБР не представляють. Якраз тут має бути зосереджено розслідування, і воно мало б відбуватись в Службі Безпеки України», – сказала вона.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«Портнов анонсує, що буде робити ДБР, а потім ДБР підтверджує це на своїх офіційних ресурсах і ніколи не спростовує. Це свідчить про те, що очевидно Портнов має серйозні впливи на директора ДБР Романа Трубу. Окрім цього Портнов має певні відносини з главою Офісу Президента Андрієм Богданом. Ця ситуація має серйозне політичне забарвлення, особливо в контексті російсько-української війни, яка не припиняється», – зазначила політик.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Нагадаємо, сьогодні п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко прибув на допит в Державне бюро розслідувань.

 

Читайте також: