Росія може передати Україні полонених моряків до жовтня, – Полозов

Адвокат українських моряків Микола Полозов заявив, що їх можуть відпустити до жовтня під особисту поруку українського омбудсмена Людмили Денісової.

Про це повідомляє видання «Известия».

“Український омбудсмен Людмила Денісова направила клопотання про особисту поруку через МЗС Росії до Слідчого управління ФСБ. У російській ноті було зазначено, що необхідно надати письмові гарантії відповідно до кримінально-процесуального законодавства Російської Федерації. Особиста порука – форма гарантії участі особи, щодо якої не винесли вирок, в судових і слідчих діях”, – заявив Полозов.

Related Post

За його словами, зараз ці документи знаходяться у Слідчому управлінні ФСБ, але ще не дійшли до слідчого, який і повинен буде протягом трьох днів винести рішення по даному питанню.

Крім того, Полозов зазначив, що до Слідчого управління ФСБ РФ вже відправлені письмові гарантії того, що моряки продовжать брати участь у судових і слідчих діях після їхнього повернення на батьківщину.

Раніше Микола Полозов повідомив, що справа проти військовополонених українських моряків перейшло в нову стадію – ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

Leave a Comment