fbpx
Україна

Андрій Богдан повідомив, що відбудеться у Києві на День Незалежності замість параду

Керівник Офісу Президента України Андрій Богдан під час брифінгу заявив, що цього року Україна відзначатиме День Незалежності у новому форматі. На честь свята у Києві відбудеться Хода Гідності.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

«Замість традиційного параду у радянських традиціях з недешевою демонстрацією військової техніки на центральній вулиці столиці відбудеться Хода Гідності. Цей захід у європейському стилі покликаний започаткувати нову традицію вшанування всіх, ким пишається Україна», – сказав Андрій Богдан.

Читайте також:  9 липня 1909 року на Львівщині народився полковник УПА Петро Олійник

За його словами, по Хрещатику пройдуть представники різних родів військ Збройних сил України. Ветерани АТО зможуть приєднатися до представників своїх бригад.

“Разом з військовими у заході також візьмуть участь, зокрема, медики, вчителі, спортсмени, дипломати та волонтери.”, – додав він.

Також Андрій Богдан підкреслив, що цьогорічне дійство буде сучасним в ідеологічному та технічному аспектах.

«У Ході візьме участь Президент України Володимир Зеленський та керівництво держави. Після цього Глава держави звернеться до українського народу. Також у центрі Києва відбудеться грандіозний концерт, організацією цього заходу займається один з найвідоміших українських режисерів», – резюмував керівник Офісу Президента України.

Читайте також:  В Києві відбудеться похорон Миколи Коханівського

Раніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Уряд України запропонує Президенту України джерела фінансування для проведення військового параду на День Незалежності.

Нагадаємо, 9 липня, президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення не проводити військовий парад на День Незалежності у цьому році.

Читайте також: